Långt borta nära.

Herrgården Vängården Follökna ligger i hjärtat av Sörmland vid sjön Nedingen. Läget är lugnt, tyst och avskilt. Herrgården har anor från medeltiden och ägdes en gång av Karl IX:s gemål drottning Kristina. Nuvarande byggnader är uppförda under 1840-talet.

Vi erbjuder en vacker och ändamålsenlig plats för kurser, läger, planeringsdagar, konferenser, bröllop och retreater Utöver gruppbokningar tar vi även emot vandrarhemsgäster.

Herrgården har två salonger med utsikt över sjön Nedingen, två samlingssalar för 40-50 personer och en matsal för 50 personer. Till gården hör en stor trädgård, där det finns plats för aktiviteter så som fotboll- eller kubbspel och grillning. Dessutom finns ett trädgårdstält att tillgå samt bastu vid vattnet. En bro leder över till gårdens egna ö där det är näst intill orörd natur, där man kan ströva i skogen, bada vid stranden eller njuta av skymningen från grillplatsen på klipporna. Vill ni ut på sjön så har gården kanoter, en roddbåt och en flytbrygga låna. Även flytvästar finns. På vintern finns fantastiska möjligheter för långfärdsskridskoåkning.